DOMEINNAAM CHECK

Controleer veilig of jouw domeinnaam nog vrij is

Wil je een eigen website, dan is een goede dommeinnaam belangrijk. Dat kan je bedrijfsnaam zijn of de naam van een product of dienst die je verkoopt of een thema of oplossing die je aanbiedt. Of gewoon je eigen voor en achternaam. Dat is sowieso een goed idee.

Je kunt op verschillende plekken op internet checken of jouw domeinnaam nog vrij is. Maar niet altijd even veilig. Tik niet zomaar ergens je domeinnaam in een zoekmachine in, dat vervelende consequenties hebben. 

Domeinnaam kapers

Het is mij overkomen bij het checken of de domeinnaam nog vrij was voor mijn nieuwe internet bedrijf. Mijn domeinnaam gekaapt. Ingetypt in een zoekmachine bij een internet bedrijf dat er betrouwbaar uitzag. Toen ik later mijn naam wilde claimen, bleek deze geregistreerd op dezelfde dag dat ik had gekeken of mijn naam nog vrij was door bedrijf. Het was een beursgenoteerde onderneming, dus ik had verwacht dat ze betrouwbaar waren. Helaas…
Wat gebeurt er als je bedrijfsnaam wordt gekaapt? Je kunt dan je naam “terugkopen” voor 500 of enkele duizenden euro’s. Ik heb dat uiteraard niet gedaan, maar wel een leerzame ervaring gehad. Dezelfde ervaring had ik bij een andere bedrijfsnaam, waar ik de .nl kon kopen voor 500 euro. Ik gebruik nu de .com voor 13 euro per jaar.

Het is altijd voordeliger om te leren van fouten van anderen. Vandaar dat ik dit graag met je deel.
 Leer van mijn fouten en vind een betrouwbare search engine waar je kunt kijken of jouw naam nog vrij is en voor welke extenties (.nl, .be, .com, etc). 

 

KLIK HIER>>> om veilig te checken of jouw domeinnaam nog beschikbaar is. Dit is het bedrijf waar ik mijn websites heb ondergebracht. 

TIP: is jouw droom domeinnaam nog vrij?
Wacht dan niet en leg ‘m gelijk vast. Het kost maar een paar euro en je hebt dikke spijt als je ‘m niet hebt of niet meer kunt claimen omdat hij bezet is. Gebruik je ‘m achteraf toch niet, dan zeg je ‘m weer gewoon weer op.

Hoe gaaf is het als je met een paar uur werk een inkomen kunt verdienen, wat je de vrijheid geeft om vanuit huis, of iedere plek waar je internet hebt, te werken en je eigen tijden te bepalen? 

“Leg ‘m gelijk vast, dan is hij van jou”

Webhosting

➤ Claim ook gelijk je webhosting met het vastleggen van je domeinnaam. 

Webhosting is een stuk je op internet wat je huurt, waar je je website op kunt plaatsen en je emails kunt laten binnenkomen met je domeinnaam. Je hebt dit altijd nodig om je eigen website online te zetten en/of gebruik te maken van een professioneel e-mail adres met je eigen bedrijfsnaam. Dat staat gelijk een stuk betrouwbaarder dan een hotmail of live adres.

Voor de investering hoef je het niet te laten, want je hebt al webhosting voor een paar euro per maand. En aan één webhosting pakket  kun je meerdere domeinnamen koppelen. Je hebt dus niet voor iedere website of emailadres een aparte webhosting nodig.

Het linkje hieronder is waar ik zelf mijn websites host. Een paar voordelen zijn dat je eenvoudig en gratis WordPress kunt installeren, er een goede technische ondersteuning is (via chat), je naast betaalde ook een gratis SSL certificaat kunt installeren en dat prijs kwaliteit verhouding erg goed is. Voor andere hosting partijen, vind je onderaan deze pagina een overzicht, zodat je zelf kunt vergelijken en voelen wat bij jou past. 

 

Kies je webhosting pakket>>>

TIP: Maak een keuze uit een van pakketten. Ik adviseer je te beginnen met de Starter pakketen. De Expert pakketen heb je meestal niet nodig, tenzij je plannen hebt voor een uitgebreide website, met zware toepassingen. 

Wil je een of meerdere websites én ook gebruik maken van email, kies dan Zilver
Wil je meerdere websites en maak je gebruik van grote bestanden, zoals foto’s of video of verwacht je veel mail verkeer, kies dan “Groot”
Wil je nog even niets doen met je site, maar enkel een online zichtbaar zijn, een eenvoudige site met een paar pagina’s dan kun je het instappakket “Brons” nemen. Je loopt wel het risico dat je al snel tegen de grenzen van dit hosting pakket oploopt en dat je mailbox snel vol loopt. 

AANBIEDING

.nl domeinnaam voor slechts € 0.99

Versio

Controleer of jouw domeinnaam nog vrij is!

GRATIS IS DUUR


Wil je een website voor je bedrijf, dan is dat je zakelijke asset. Behandel het dan ook zo. Er zijn ook “gratis” websites die je zelf kunt bouwen, maar dat heeft altijd een keerzijde waardoor goedkoop of gratis toch heel duur kan uitpakken.

Denk daarbij aan zaken als:

– reclame of logo op je website doet afbreuk aan je professionele imago. Het komt goedkoop en amateuristisch over.
– vaak geen normale website naam, zoals www.jouwdomeinnaam.nl maar een afgeleide van naam van de gratis aanbieder.
– vaak geen professioneel email adres mogelijk zoals info@jouwdomeinnaam.nl
– vaak loop je na een tijdje tegen de beperkingen van de site op in beperkte ruimte, beperkte bandbreedte (hoeveel data mag je verbruiken in een maand) en geen of beperkt mogelijkheden voor het installeren van WordPress, plugins en thema’s.
Denk daarbij aan het (gratis) Woocommerce waar je jouw aanbod direct vanaf je eigen  webwinkel kunt verkopen, integratie met payment service providers of een flexibel thema als het populaire DIVI van Elegant Themes, waarbij je jouw website kunt vormgeven zoals jij dat wilt.
Het later veranderen en overzetten van je website kost je heel veel tijd en verlies van opgebouwde credits in vindbaarheid.

– vaak is het niet mogelijk je site goed vindbaar te maken in Google door Search Engine Optimalization (SEO). Hoeveel klanten loop je daardoor mis en gaan naar de concurrent die boven jou staat in Google?
– domeinnaam niet altijd jouw eigendom, waardoor verhuizing niet mogelijk is. Hoe duur is het om je naam te moeten veranderen, je visitekaartjes, briefpapier, je klanten inlichten over je nieuwe naam?

Mijn advies is doe het in één keer goed. De kosten om een fout te herstellen zijn vele malen hoger dan de paar tientjes die een professionele site met zich mee brengt. Het is je visitekaartje, je webwinkel en een van je belangrijkste tools om je je klant te bereiken en omzet te realiseren.

 

WEBHOSTING KIEZEN

 

Hieronder vind je een overzicht van verschillende webhosters, met een goede reputatie.

 

Versio

Versio

Nederlands bedrijf, Nederlandse support. 
Ook actief in België en het Verenigd Koninkrijk

 

Serveo
Nederlands bedrijf, Nederlandse support.

 

Vimexx

Voordelige aanbieder