LEESTIPS.

BOEKENKAST
Hieronder deel ik mijn lees- en kijktips. Boeken en films met inspiratie waar ik zelf veel aan heb gehad of die ik als tip heb doorgekregen voor jouw succes en groei. Voor in je boekenkast, maar vooral ook daarbuiten. Want boeken vragen er om om gelezen te worden. En kennis om toegepast te worden.

Heb je zelf goede boekentips en wil je die delen? Stuur me even een berichtje via het contactformulier >>> met de titel en wát jij er uit hebt gehaald.

van goud tot bitcoin

Van Goud tot Bitcoin! –

Eric Mecking, Sander Boon, Frank Knopers

Waarom Bitcoin blijft bestaan, maar goud niet zal vervangen

Het huidige kantelpunt is niet uniek. Verre van. In dit boek leest u over soortgelijke situaties, over de ondergang van wereldmachten en hun valuta. Dat begon vaak wanneer goud als solide basis van het monetaire systeem werd verlaten. De laatste decennia hebben we het goud ingeruild voor staatsleningen. Een systeem gebaseerd op schuld dus. Onwaarschijnlijk, maar waar.

Als u dit boek heeft gelezen, begrijpt u pas echt hoe fragiel ons financiële systeem is geworden en hoe de historie u als leidraad dient voor de toekomst. We beschrijven een aantal scenario’s. Welke valkuilen er zijn en hoe u die kunt vermijden. Hoe u uw vermogen kunt beschermen in tijden van crisis en welke cruciale rol goud, Bitcoin en andere cryptomunten hierin spelen. Ook beantwoorden we praktische vragen over hoe u deze veilig kunt kopen, bewaren etc. Want u dient goed voorbereid te zijn. Dit boek wijst u de weg.

Rijke Pa, Arme Pa - Robert Kiyosaki
Rijke Pa, Arme Pa - Robert Kiysoaki

RIJKE PA, ARME PA – Robert Kiysaki

Wat de rijken hun kinderen leren over geld – en de armen en middenklasse niet doen!

Dit boek is een must-read om je mindset over geld te veranderen. Nu in het Nederlands! 
De meest recente update van de 2018 uitgave. Het boek is bijna 2 keer zo dik geworden t.o.v. de vorige uitgaven.

Voor wie? 
Wanneer je uit de schulden wilt komen, of aan het eind van de maand geld wilt overhouden, of gewoon bijzonder welvarend wilt worden is dit boek een must-have.

Op een prettig leesbare manier leert Robert Kiyosaki je over geld creatie, wat ons helaas niet op de middelbare school wordt geleerd. Onder meer hoe je je inkomen kunt laten toenemen, hoe je niet alleen meer geld kunt verdienen, maar vooral hoe je het kan behouden en voor je kunt laten werken en wat de beste manier is om financieel voor jezelf en jouw dierbaren te zorgen.

In ‘Rijke pa, Arme pa’:
– Ontkracht Robert Kiyosaki het fabeltje dat u een hoog inkomen moet hebben om rijk te worden;
– Betwist hij de overtuiging dat uw huis tot de activa behoort;
– Laat hij ouders zien waarom ze niet op het schoolsysteem kunnen vertrouwen als het om onderricht over geld gaat;
– Stelt hij voor nu en altijd vast wat activa en passiva zijn;
– Leert hij u wat u uw kinderen over geld zou moeten leren als u hun een gezonde financiële toekomst wilt geven.
Meer lezen…

why gold why now

Why Gold? Why Now? – E.B. T

The War Against Your Wealth and How to Win It

Why Now? is the essential guide to the world of gold. Investment industry veteran E.B. Tucker shows readers the gold market from the inside. … A Gold Market “How To” Manual – From bars to coins and everything in between Tucker walks readers through the gold market in simple terms.

  • boek is vlot geschreven en leest heel prettig
  • uitleg hoe je het beste kan investeren in goud
  • perfect uitgelegd

“Mijn inspiratie heb ik uit het boek “The Richest Man in Babylon” door George S. Clason. Inmiddels een klassier met oude wijsheden.  Dit boek leert waarom je vermogen op moet bouwen en hoe je dat het beste kunt doen en dat iedereen dat kan. En dat je beter goudstukken kunt uitlenen dan kunt lenen. Vervang goudstukken door geld en je hebt ineens een moderne handleiding om vermogen op te bouwen, schulden af te lossen en rendement te maken. Het boek is echt de moeite waard om te lezen. Of luister het audiobook, bijvoorbeeld als je onderweg bent.
Je kunt het bestellen met de linkjes hiernaast.  

De Projectsaboteur - Gieteman

De projectsaboteur – Dion Kotteman

Ieder project heeft tegenstanders die het project manipuleren zodat het resultaat ze beter past. Een naïeve gedachte? Welnee! Mensen hebben de neiging om de waarheid naar hun hand te zetten om daarmee hun eigenbelang te dienen: meer macht, meer inkomen, meer aanzien. Een mooi bewijs is de kredietcrisis; uit eigenbelang worden gegevens gemanipuleerd, worden zaken mooier voorgesteld dan ze zijn, en budgetten bewust verkeerd opgesteld.

Dit alles met als doel om besluitvormingsprocessen te beïnvloeden. Ondanks dat het veel voorkomt, was er tot nu toe maar weinig aandacht voor het saboteren en manipuleren van projecten. Toch gaan er jaarlijks miljoenen euro’s verloren door projectsabotage. Als er meer aandacht voor de motieven en de werkwijze van projectsaboteurs komt, zal dit leiden tot grote besparingen en betere projectresultaten.

Dit boek geeft vanuit het perspectief van de projectsaboteur inzicht in zijn motieven en biedt hem het gereedschap om een project efficiënt en professioneel te manipuleren. Het laat zien hoe je de waarheid manipuleert en wat de invloed daarvan is op het projectverloop. Natuurlijk met de achterliggende gedachte dat je zo de saboteurs kunt herkennen en bestrijden!

 

 

Gratis boek

De Kunst van het Verkrijgen van Geld, de Gouden Regels voor Geld Verdienen door P.T. Barnum

Ontdek de strategie die de ‘The Greatest Showman’ onthulde in zijn best seller. Ontvang nu het boek, het e-book, de training en het audioboek gratis.

(Je betaalt enkel een bijdrage in de verzendkosten).