CROWDFUNDING

Méér rendement met crowdfunding

 

Als je als ondernemer geld hebt verdient, dan laat je het niet zomaar op de bank staan. Je bent het aan jezelf verplicht om je als een goed rentmeester over het rendement van je geld te ontfermen. 

“Mijn inspiratie heb ik uit het boek “The Richest Man in Babylon” door George S. Clason. Inmiddels een klassier met oude wijsheden.  Dit boek leert waarom je vermogen op moet bouwen en hoe je dat het beste kunt doen en dat iedereen dat kan. En dat je beter goudstukken kunt uitlenen dan kunt lenen. Vervang goudstukken door geld en je hebt ineens een moderne handleiding om vermogen op te bouwen, schulden af te lossen en rendement te maken. Het boek is echt de moeite waard om te lezen. Of luister het audiobook, bijvoorbeeld als je onderweg bent.
Je kunt het bestellen met de linkjes hiernaast.  

Omdat je geld bij een bank vrijwel niets meer opbrengt aan rente en je met inflatie en vermogensrendementsheffing feitelijk ieder jaar geld verliest, ben ik op zoek gegaan naar een manier om meer rendement te halen.

Ik zocht iets waar ik niet hele dagen achter een scherm hoefde te zitten om koersen in de gaten te houden of me dagelijks te moeten verdiepen in cryptocurrency, aandelenkoersen, opties en trackers. Ik wilde iets waar ik met verstand mijn geld in kon investeren en dat er zonder al te veel werk een goed rendement uit zou komen.

Ik heb dat gevonden in Crowd Funding.  

 

➤ Helaas is Funding Circles gestopt met het aanbod en kun je niet meer instappen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe manieren om rendement op je geld te maken blijf dan op de hoogte en meld je even aan HIER>>>>

Hoe werkt het?

Via Crowd Funding leen je geld aan ondernemers die financiering zoeken buiten de banken om. Het gaat vaak om kleine zelfstandigen, zzp-ers en MKB-ers. Bijvoorbeeld een bakker, die een nieuwe oven nodig heeft of een klusjesman die gereedschap of een bedrijfsauto wil aanschaffen. Jij kunt die ondernemer helpen door hem of haar jouw geld te lenen. Dat kan al vanaf 100 euro per project. De crowd funder voegt dat samen met alle investeringen van andere leners en verstrekt zo het totale bedrag van de lening aan de ondernemer.

Maandelijkse betaling

Die start de 1e maand al met terugbetalen. Je krijgt maandelijks aflossing en rente uitbetaald, waardoor je direct een herbelegbaar inkomen genereert. Je krijgt daarvoor maandelijks aflossing en een rendement dat varieert tussen de 4 en de 19%. Kom daar maar eens om bij een bank.

Ik ben er nu zelf een paar maanden mee aan de gang en het werkt! Ik krijg nu maandelijks een rendement van ongeveer 10% uit een mix van meerdere projecten met een verschillend risico profiel en rendement. Ik kijk goed waarin ik investeer en krijg daar ook informatie voor, zoals doel van de lening, jaarrekeningen van de lener, etc. Zo kan ik zelf een verantwoorde keuze maken.

Hieronder deel ik mijn ervaringen. 

➤ Helaas is Funding Circles gestopt met het aanbod en kun je niet meer instappen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe manieren om rendement op je geld te maken blijf dan op de hoogte en meld je even aan HIER>>>>

 

“Laat geld voor jou werken in plaats van andersom.”

Projecten kiezen

Kiezen van een project doe je eenvoudig vanaf je PC of mobiel. Alle informatie wordt overzichtelijk gepresenteerd, naar naam van het project, looptijd, risicoprofiel, rente en hoeveel tijd er nog is om te investeren in het traject.

Iedere ochtend en middag worden nieuwe projecten vrijgegeven. Ik kijk vooraf altijd even wat er aan projecten binnenkomt en als het interessant is, dan zet ik het in mijn agenda. De populaire projecten met goede looptijd / rendement zijn snel vol.

 

Spreid je risico.

Het is niet helemaal risico vrij zoals op een spaarrekening. In theorie en in praktijk kan een bedrijf failliet gaan en hoewel er alles aan wordt gedaan om jouw uitgeleende geld terug te krijgen, kan het zijn dat dat niet lukt. Het is goed om dat in te calculeren.
Het is goed om met verstand te kijken aan welke projecten je mee wilt doen en verstandig om dit goed te spreiden. Als je 5000 euro in één project stopt, is dat een ander risico dan dat je investeert in 50 projecten van 100 euro. Ik ga zelf voor die laatste optie, zo heb je een goede spreiding van risico en een mooie mix van verschillende rendementen.
Investeren in Crowd Funding valt niet onder het bankdepositiegarantiestelsel.

 

Gratis Funding Account aanvragen

Vraag vandaag een account aan bij Funding Circle en start vandaag nog met meer rendement maken. Dat kan al met € 100,-. 
Het aanvragen is via onderstaande link helemaal gratis. Je bepaalt vervolgens zelf hoeveel je wilt uitlenen en in welke projecten.
Mijn advies: investeer in etappes. Begin met  bijvoorbeeld 500 of 1000 euro en leen deze uit in 5 tot 10 verschillende projecten. Dat kan in veelvouden van 100 euro.

Tip: Er wordt geadviseerd om niet meer dan 10% van je vrij belegbaar vermogen in Crowdfunding te investeren.
Je loopt namelijk wel meer risico dan op een spaarrekening en gedurende de looptijd krijg je je uitgeleende bedrag in beetjes + rente terug. Doe het dus ook enkel met geld dat je voor die tijd kunt missen.  

 

➤ Helaas is Funding Circles gestopt met het aanbod en kun je niet meer instappen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe manieren om rendement op je geld te maken blijf dan op de hoogte en meld je even aan HIER>>>>

Hoe hoger het risico hoe hoger het rendement. Maar ook een grotere kans dat de leningnemer in de problemen komt en zijn lening niet kan terugbetalen. Stop dus niet alles in D en E projecten en kijk goed de jaarcijfers en waar de ondernemer het bedrag voor wilt gebruiken. Andersom kan een A+ bedrijf door omstandigheden ook failliet.